sobota, 22 listopada 2014

Kaszotto z boczkiem i pietruszką

kasza gryczana#boczek wędzony przez tatę#pietruszka#szybki obiad#sycąco#takbardzozdrowo



KOSZTA:kasza gryczana 2 torebki ok. 1,20zł, boczek pochodzenie odrodzicielskie (można kupić kiełbe, wtedy ok 5zł) , 2 cebule ok. 30gr, pietruszka pęczek 0,99zł 

RECEPT: 
Ugotować kaszę gryczaną wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie jak kasza się gotuje podsmazyc boczek pokrojony w prostokątną kostkę (istnieje coś takiego :D?) oraz cebulkę. Ugotowaną kaszę dorzucić do boczku. Zamiast boczku można użyć kiełbaski. Wszystko dosmaczyć solą, pieprzem (boczek ma intensywny smak więc inne przyprawy są zbędne). Wszystko razem podlewając wodą jeszcze ok. 10-15min dusić do momentu uzyskania konsystencji rizotto (czyli jak kasza przestanie być sypka). Posypujemy posiekaną natką pietruszki, zdejmujemy z ognia i gotowe!





SMACZNEGO!



1 komentarz:

  1. Pomysłowo.
    zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie
    http://coolinarnie.pl/2014/11/14173/jesienny-konkurs-z-kasza-do-zdobycia-ksiega-szefow-kuchni

    OdpowiedzUsuń

akcja

Ogólnopolski Dzień Chorych na Raka Trzustki

akcja

Wasze pomysły na osłodę jesiennych wieczorów