bez mąki#bez męki-zawsze wychodzi#bez cukru#bez alergenów#czekoladowe bez czekolady#Ogólnopolski Dzień Chorych na Raka Trzustki
Na pohybel zdaniu: "Kalorie to małe wstrętne istoty żyjące w szafie zwężające Twoje ubrania każdego dnia" jedzmy ciasto fasolowe <3
KOSZTA: puszka fasoli 2zł, 3 jajka ok. 1,50zł, proszek, cukier wanil. ok. 60gr, czekolada gorzka 2zł, miód, siemię, jogurt na stanie kuchni, jabłka ok. 1zł, bakalie- ja zapłaciłam 3zł za takie na wagę w tesco.
RECEPT:
puszka czerwonej fasoli (blendujesz całą odsączoną i dobrze przepłukaną)
3 jaja całe
1łyż proszku do piecz
1 cukier wanilinowego
2 łyżki miodu
4łyżeczki kakao lub pól tabliczki gorzkiej czekolady startej2łyżki siemienia lnianego mielonego
2-3 łyzki jogurtu naturalnego
1-2 jabłka starte na tarce o grubych oczkach
bakalie (ja używam szuszonych moreli, rodzynek, śliwek, orzechów włoskich)
2 łyż cynamonu
Wszystko mieszasz razem z tym ze jajka osobno ubijasz piane osobno żółtka. Pianę dodajesz na końcu. Energicznie mieszaj łyzką. Dodaj wszystkie bakalie i inne dodatki.
Pieczemy do suchego patyczka (ok.1h) w 180" Można polać czekoladą lub przełożyć jakąś masą. Ciasto jest wilgotne, może stać bardzo długo pozostając świeże.
SMACZNEGO ZDROWEGO MISIE!
co oznacza skrót w przepisie "łyż" ?
OdpowiedzUsuńŁyżeczka
Usuń